ترخیص قطعات الکترونیکی

امروزه رشد هر روزه تکنولوژی و همچنین ساخت و عرضه تکنولوژی‌‌های جدید سبب شده است تا همواره در بازار‌ها الکترونیکی داخل کشور، نیاز مبرم به تامین قطعات و اقلام الکترونیکی مرغوب احساس شود. با توجه به شرایط و نیازمندی‌های کشور واردات و به دنبال آن ترخیص قطعات الکترونی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. توجه کنید حوزه واردات کالاهای الکترونیکی و همچنین ترخیص قطعات الکترونیکی از گمرک نیازمند دقت و توجه بسیار زیادی است تا به این ترتیب این قطعات به طور مستقیم، بدون واسطه، با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به کشور وارد شوند.


علاوه بر این به دلیل اهمیت بسیار بالای این قطعات، فرآیند تهیه حمل و نقل و در نهایت ترخیص کالا های الکترونیکی وارد شده بر عهده‌ی شرکت‌های بازرگانی که دارای متخصصان حرفه‌ای و عموماً بومی در مبدأ و مقصد هستند، انجام می‌شود. ما در این مقاله قصد داریم به چگونگی انجام فرآیند ترخیص اقلام و کالاهای الکترونیکی بپردازیم، پس تا پایان این معرفی با ما همراه باشید.

ترخیص قطعات الکترونیکی
انواع قطعات الکترونیکی که می‌توان به طور مستقیم به کشور وارد کرد

واردات قطعات و تجهیزات الکترونیکی یکی از اساسی‌ترین نیازهای صنایع و شرکت‌های داخل کشور است. در اکثر موارد بازرگانان و تجار فعال در این حوزه، برای بر طرف کردن این نیاز، اقدام به تهیه و واردات قطعات الکترونیکی مورد نظر ازکشورهای چین، ترکیه، اروپا و غیره می‌کنند. با این حال بهتر است به این نکته نیز اشاره شود که برای تهیه و خریداری این اقلام الکترونیکی باید پروسه و فرآیند بسیار پیچیده‌ای که زمان‌بر نیز است، طی شود. از طرف دیگر اقلام و کالاهای الکترونیکی، جزو کالاهای پر هزینه و تقریباً گران محسوب می‌شوند در نتیجه هر چه تعداد واسطه‌ها کمتر بوده و فرآیند خرید به طور مستقیم و از تولیدکنندگان صورت بگیرد، هزینه‌ها و همچنین مدت زمان لازم برای رسیدن کالا به مشتری کاهش می‌یابد.


ما در ادامه به معرفی پرمصرف‌ترین اقلام که از گمرک‌های کشور ترخیص قطعات الکترونیکی صورت می‌گیرد، می‌پردازیم.
1.    انواع فاصله‌های LED
2.    انواع ترخیص مقاومت
3.    انواع ترخیص ترانزیستور
4.    انواع فاصله پتانسیومترها
5.    ترخیص آی سی‌ها
6.    انواع فاصله خازن‌ها
7.    انواع ترخیص مدار چاپی (PCB)
8.    ماژول‌های ترخیص  که شامل ماژول ال سی دی و ال ای دی هستند.
9.    انواع فاصله سنسورها
10.    انواع فاصله کانکتورها
11.    انواع فاصله سوئیچ‌ها
12.    پاکسازی لامپ‌های LED
13.    ترخیص دوربین مدار بسته
14.    پاکسازی دستگاه‌های DVR و NVR

ترخیص قطعات الکترونیکی با ترخیص کالا
مزیت‌های واردات انواع قطعات الکترونیکی

قطعات الکترونیکی جزو کالاهایی هستند که واردات آن‌ها برای تولیدکنندگان و به طور کلی اقتصاد کشور مقرون به صرفه‌تر است. ما در ادامه به بیان برخی از مزیت‌های واردات این قطعات الکترونیکی می‌پردازیم.


1.    واردات اقلام الکترونیکی نسبت به تولید قطعه در کشور دارای قیمت مناسب‌تری است.
2.    اقلام الکترونیکی تولید شده در خارج از کشور دارای تنوع  و مدل بالاتری هستند نسبت به آنچه که می‌توان در کشور تولید کرد.
3.    عموماً قطعات الکترونیکی وارد شده دارای گارانتی معتبر قطعات وارداتی هستند.
4.    واردات این قطعات الکترونیکی، نیاز کشور به این اقلام را برطرف می‌کنند.
5.    همانطور که اشاره کردیم، اقلام وارد شده دارای تنوع زیادی دارند در نتیجه دایره انتخاب مشتریان را گسترده‌تر می‌کنند.
6.    تجار به طور معمول اقدام به واردات کالاهایی می‌کنند که درکشور نمونه داخلی آن توسط صنعتگران ایرانی تولید نمی‌شود.


مراحل ترخیص قطعات الکترونیکی از گمرک

واردات قطعات الکترونیکی نیز مانند هر کالای دیگری نیازمند طی کردن تشریفات خاصی و مراحل نسبتاً پیچیده‌ای است. در اکثر موارد رعایت و همچنین انجام این مراحل قانونی، توسط شرکتی که مسئولیت ترخیص قطعات الکترونیکی را بر عهده گرفته است، انجام می شود. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم اگر با مراحل ترخیص کالا آشنایی ندارید و اولین تجربه شما محسوب می‌شود، بهتر است برای واردات و ترخیص کالا از شرکت‌های فعال در این حوزه کمک بگیرید. در هنگام انتخاب یک ترخیص کار حرفه‌ای توجه کنید که حتماً در قرارداد نوشته شده بین شما و ترخیص کار زمان و روال کار ترخیص ثبت و بیان شود. ‌ما در ادامه به بیان مراحل و روال کار ترخیص اقلام الکترونیکی از گمرک می‌‌‌پردازیم.


1.    ثبت اظهارنامه از طریق سامانه گمرکی کشور (EPL)
2.    احراز هویت شخص و تعیین مسیر قطعات الکترونیکی
3.    کنترل و همچنین تعیین ارزش مالی قطعات الکترونیکی
4.    دریافت مجوزهای لازم با هدف واردات و ترخیص اقلام الکترونیکی مختلف
5.    بررسی تعرفه
6.    پرداخت هزینه گمرک و صدور سند ترخیص اقلام الکترونیکی
7.    انبارداری و در ادامه بارگیری کالاها
8.    در نهایت خروج کالا از گمرک

ترخیص کالا
چگونگی انجام فرآیند ترخیص قطعات الکترونیکی از گمرک

ما در این بخش قصد داریم به بیان مراحل و فرآیند ترخیص کالا و قطعات الکترونیکی از گمرک بپردازیم.


قدم اول: ثبت اظهار نامه از طریق سامانه گمرکی کشور (EPL)

پس از ورود قطعات الکترونیکی به گمرک‌های کشور، مراحل ترخیص اقلام آغاز می‌شود. در قدم اول پس از تکمیل اظهار نامه وارداتی، فرآیند ثبت اطلاعات انجام می‌شود. این مرحله به صورت آنلاین و توسط سیستم EPL انجام می‌شود و در نتیجه نیاز به اقدام به صورت حضوری وجود ندارد.


قدم 2: احراز هویت شخص و اعلام اقلام الکترونیکی

در این مرحله پس از پرکردن قسمت‌های مشخص شده در سامانه الکترونیکی گمرک، شماره سریال و همچنین شماره گردش کالا، برای صاحب کالا و یا شرکت مورد نظر ارسال می‌شود. سپس سریال ID ثبت و به فرد تحویل داده می‌شود. در ادامه فرآیند ترخیص قطعات الکترونیکی، مدارک بررسی و در صورت تایید، شماره ثبت درج می‌شود. پس از دریافت شماره ثبت، اظهار نامه نیز ثبت و انجام می‌شود.


مرحله 3: کنترل و تعیین ارزش اقلام الکترونیکی

در این قدم کنترل و ارزیابی قطعات الکترونیکی سفارش داده شده است، انجام می‌شود. منظور از کنترل قطعات، این است که در واقع بسته حاوی قطعات الکترونیکی با هدف مطابقت با مدارک ارائه شده، توسط بازرس گمرک باز شده و مورد بازرسی و بررسی قرار می‌گیرد. علاوه بر این در این مرحله با تشخیص رئیس گمرک، ممکن است تنظیم سایر مدارک مورد نیاز، نیز انجام شود.


قدم 4: دریافت مجوزهای لازم

در این مرحله مجوزهای لازم صادر شده و پس از دریافت، به وسیله کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید، قطعات الکترونیکی وارداتی، به مرحله نهایی ورود پیدا می‌کنند.


قدم 5: پرداخت هزینه‌های گمرکی و در نهایت صدور سند ترخیص

پس از شناسایی کارشناسان کالا و همچنین تطبیق مدارک اقلام وارداتی نوبت به پرداخت هزینه‌های لازم برای ترخیص کالا است. پس از پرداخت مبلغ تعیین شده توسط اداره گمرک، ترخیص اقلام الکترونیکی صادر و پروانه سبز گمرک برای شرکت و یا شخص وارد کننده ارسال می‌شود.


نکاتی که باید در هنگام ترخیص کالا به آن‌ها توجه کنید

•    توجه کنید برای واردات قطعات الکترونیکی باید مجوزهای ضروری را از تمامی سازمان‌های مربوطه اخذ کنید. در صورت نداشتن مجوز، شما نمی‌توانید کالای خود را از گمرک ترخیص کنید و قطعات الکترونیکی که وارد کرده‌اید در دسته قطعات غیرمجاز برای واردات قرار می‌گیرند.


•    قبل از ثبت سفارش و واردات قطعات الکترونیکی، لازم است در قدم اطلاعات کاملی از هزینه ترخیص کالای مورد نظر خود به دست آورده و به این ترتیب برآورد هزینه داشته باشید. زیرا در صورت عدم پرداخت هزینه ترخیص، باید هزینه انبار را نیز پرداخت کنید.


•    توجه کنید اگر پس از ترخیص قطعات الکترونیکی، هر یک از این اقلام دچار مشکلی بشوند، شما هیچ اقدام موثری نمی‌توانید انجام دهید در نتیجه ما به شما توصیه می‌کنیم اقلام الکترونیکی مورد نظرتان را به طور مستقیم از تولید کننده خریداری کنید.


کلام آخر
ما در این مقاله سعی کردم به طور بسیار مختصر به بیان و بررسی فرآیند ترخیص اقلام الکترونیکی بپردازیم. در صورتی که شما نیز تجربه‌ای در حوزه ترخیص کالا و یا واردات کالا دارید، لطفاً در قسمت نظرات با ما و مخاطبانمان به اشتراک بگذارید.

امتیاز دهید :
نام و نام خانوادگی را وارد کنید
ایمیل را وارد کنید یا ایمیل صحیح نیست
متن را وارد کنید

شرکت ترخیص کالا

fast call